Ръководството на Volkswagen Group очаква стратегическото партньорство с Ford Motor

...
 Ръководството на Volkswagen Group очаква стратегическото партньорство с Ford Motor
Коментари Харесай

Съюзът Volkswagen и Ford - пример за баланс и равенство

 Ръководството на Volkswagen Group чака стратегическото партньорство с Ford Motor Co. да бъде изцяло равнопоставено, като да донесе идентични изгоди и на двата производителя. Това няма да се промени и макар обстоятелството, че германците създават и продават два пъти повече коли от американския си съперник.
Двата производителя още през юни оповестиха, че обмислят основаването на съюз за развитие и произвеждане, който ще включва леки транспортни средстда и ще укрепи цялостната конкуретноспособност на фирмите. Според новия началник на отдела за лекотоварни коли във Volkswagen – Томас Седран, идната договорка ще подсигурява, че двете страни ще се възползват еднообразно.

„ Когато завършваме този алианс, той ще бъде изцяло уравновесен. Няма да има старши или младши сътрудник в него. Двете компании ще си сътрудничат и ще извличат идентични изгоди. Може да има години, в които да се появи разлика в размера на създаваната продукция, само че общата сума ще бъде идентична ”, изясни пред  Automotive News Europe Седран, който е в основата на плана за основаване на сходен съюз.

От позиция на числата Volkswagen господства над Ford. През 2017 година групата е продала 10,7 млн. нови автомобила в целия свят, като регистрира доходи от 268 милиарда $. На собствен ред Ford записа 6,6 млн. нови автомобила и доходи за 156 милиарда $ Именно сходни несъответствия провалиха сходни съюзи в предишното. Пример за това е съдействието сред Volkswagen и Suzuki, което коства много на японците, преди те да съумеят да си върнат 20-те % от акциите, продадени на германците.

В момента пазарната капитализация на Volkswagen е два пъти по-висока от тази на Ford. Германците обаче имат вяра, че в средносрочен проект договорката ще генерира 464 млн. $ годишна брутна облага за двете страни, като в началото напъните ще бъдат съсредоточени въху създаването на леки товарни транспортни средства като ванове и дребни камиони.

Какви планове възнамеряват двете компании в границите на съдействието - четете в Automedia.bg
По публикацията работиха: Automedia.bg, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР